Konflikthåndtering

Det er mange ulike personligheter på en arbeidsplass, og alle disse skal tilbringe omtrent 8 timer sammen hver dag, fem dager i uken. Det er derfor viktig at en gjør tiltak for å få et godt arbeidsmiljø slik at alle kommer overens. Om uenigheter og gnisninger skulle oppstå, bør disse tas tak i umiddelbart slik at de ikke utvikler seg til en større konflikt og et vedvarende problem.

I konflikter er det viktig å forstå de ulike synspunktene og forholde seg upartisk slik at man kommer med tiltak som kan hjelpe både individene og bedriften. Derfor er det noen gang enklere å ta kontakt med eksterne rådgivere som kan analysere fra utsiden av situasjonen og komme med objektive råd.

Har du spørsmål eller trenger hjelp til konflikthåndtering for personalkonflikter, ta gjerne kontakt.

Kurs i konflikthåndtering

Det er arbeidsgiver sitt ansvar å sette i gang tiltak som kan løse konflikter på arbeidsplassen. Det kan være nyttig å ha tenkt nøye gjennom hva man skal gjøre i slike situasjoner før de oppstår. Logos Consulting tilbyr et kurs i konflikthåndtering som fokuserer på hva du som arbeidsgiver kan gjøre, anbefalte metoder og fremgangsmåter, og hvordan man kan tydelig kommunisere i det komplisert farvannet som er konflikten.